сабота, 24. јули 2021. Вести денес: 0
home Скопје

ФОТО: Се расипа осветлувањето на Милениумскиот Крст

ФОТО: Се расипа осветлувањето на Милениумскиот Крст

Осветлувањето на Милениумскиот Крст не работи. Од вечерва, само дел од светилките на Крстот се функционални.

Не е познато, која е причината, односно зошто Крстот на Водно не е целносно осветлен.

Милениумскиот крст на Водно доби нов систем за осветлување во 2015 година, кога блесна со нови 280 лед светилки. За реализација на проектот беа искористени и 198 илјади евра, средства добиени од спонзори.

ИЗВОР: СКОПЈЕ1

Коронавирус