среда, 27. март 2019. Вести денес: 0
home Скопје

ФОТО: Разликата кога отвораат цветни пазари Коце Трајановски и Петре Шилегов

ФОТО: Разликата кога отвораат цветни пазари Коце Трајановски и Петре Шилегов

По денешните објави дека Скопје доби нов цветен пазар кај Поликлиниката Бит-пазар, јавноста реагира дека разликата е огромна кога отвораат цветен пазар поранешниот градоначалник на Град Скопје Коце Трајановски и сегашниот Петре Шилегов.

Цветниот пазар кој го отвори Коце Трајановски се наоѓа во близина на последната автобуска постојка „23“ во населбата Капиштец. На пазарот се поставени 16 куќички-цвеќарници на површина од 242 метри квадратни. Патеката меѓу цвеќарниците е покриена со бекатон-плочки, има довод на струја, а пазарот е поврзан и на водоводна и канализациска мрежа. Исто така и просторот околу Цветниот пазар е хортикултурно уреден.

Според граѓаните, за разлика пазарот кој го отвори Трајановски, цветниот пазар на Шилегов е само импровизација.