петок, 4. декември 2020. Вести денес: 166
home Скопје

ФОТО: Паркот во Хром личи на депонија- што да научат децата кои тука трчаат и играат?

ФОТО: Паркот во Хром личи на депонија- што да научат децата кои тука трчаат и играат?

Вака изгледа паркот во Хром. Место каде се израснуваат идните генерации, место каде трчаат, играат, запознаваат другарчиња, учат за значењето на јавниот простор… Што научуваат? Дека сѐ што не е личен двор може да биде депонија?!, прашуваат од Фејсбук странцата „За Хром“.

-Да не знае човек што е пострашно: тоа што општината не се грижи за местото и не испратила комунални работници со денови (ако не и подолго) или тоа што родителите, бабите и дедовците кои ги чуваат децата дремат во ова ѓубре без да мрднат или дадат знак дека им пречи?!, додаваат од таму.

 

Коронавирус