петок, 3. декември 2021. Вести денес: 88
Во живо

Мицкоски во Прилеп на средба со претставници на Регионалната стопанска комора

home Скопје

Фото: Дива депонија кај Визбегово го загадува воздухот

Фото: Дива депонија кај Визбегово го загадува воздухот

Дива депонија во околината на Визбегово го загадува воздухот. На укажување на граѓани, Инспекторатот за животна средина на Град Скопје вчера направил увид при што, како што се гледа од фотографијата, станува збор за дива депонија на градежен шут, стар мебел, искината облека…

-Оваа депонија постојано се опожарува и го загадува воздухот. Се превземаат мерки за пронаоѓање на сторителите. Засилените теренски контроли во овој реон продолжуваат, информираат од Инспекторатот за животна средина на Град Скопје.

Коронавирус