понеделник, 30. март 2020. Вести денес: 152
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Скопје

ФОТО: Бутел е претворен во голема депонија

ФОТО: Бутел е претворен во голема депонија

На само 500 метри од општинската зграда во Бутел се наоѓа голема депонија која седи со денови без никој да реагира од надлежните.

Реката Серава е веќе е во критична фаза, а жителите се загрижени од можната појава на зараза од ѓубрето на сите страни.

Ѓубрето и депонијата се создадени вештачки, додека надлежните мува не ги лази.