недела, 24. јануари 2021. Вести денес: 56
home Скопје

Енормно загаден воздух во Гази Баба, во моментот измерени 1000 ПМ 10 честички или 20 пати повеќе од дозволеното

Енормно загаден воздух во Гази Баба, во моментот измерени 1000 ПМ 10 честички или 20 пати повеќе од дозволеното

Големо ниво на ПМ10 честички во воздухот е забележано во општина Гази Баба.

Имено, во моментот се измерени дури 1000 микрограми на метар кубен ПМ 10 честички или над 20 пати повеќе од дозволеното ниво.

Загадениот воздух и понатаму е рак рана за скопјани кои секоја година поради неспособноста на властите да го решат проблемот се соочуваат со енормно загаден воздух.

Коронавирус