петок, 20. мај 2022. Вести денес: 82
home Скопје

Два тона отпад собрани утрово од една улица во Кисела Вода

Два тона отпад собрани утрово од една улица во Кисела Вода

Сезонските работници ангажирани од Општина Кисела Вода преку Секторот за месна самоуправа се и денес на терен.

По пријава на граѓани, се врши расчистување на насобраниот отпад од улицата 1520, лоцирана над индустриската зона во Општината. И покрај засилените инспекциски контроли и зачестените апели од страна на локалната самоуправа, на оваа локација од утринава се добрани околу 2 тона отпад, информираат од Општината.

Се чисти и рачно и со камиони.

Засилените инспекциски контроли ќе продолжат и во наредниот период. Општина Кисела Вода апелира за почитување на Законот за јавна чистота, односно совесно однесување кон животната средина, во која и самите граѓани живеат.

Коронавирус