недела, 2. октомври 2022. Вести денес: 0
home Скопје

Дури 68% од жителите на Ѓорче Петров не се задоволни од работата на Наумовски, а повеќе од половина сметаат дека не треба да биде реизбран

Дури 68% од жителите на Ѓорче Петров не се задоволни од работата на Наумовски, а повеќе од половина сметаат дека не треба да биде реизбран

Најновото национално истражување во Македонија од страна на Центарот за анкетни истражувања на Меѓународниот републикански институт (ИРИ) покажува дека граѓаните на Македонија се чувствуваат обесхрабрени од градоначалниците и локалните претставници пред изборите кои треба да се одржат оваа есен.

Анкетата покажува дека граѓаните на Македонија имаат ниска доверба во нивните локални претставници пред изборите што се очекува да се одржат во октомври.

Според анкетата дури 68 проценти од анкетираните граѓани на Ѓорче Петров не се задоволни од работата на градоначалникот Александар Наумовски, додека 59 проценти сметаат дека тој не треба да биде реизбран.

 

Коронавирус