сабота, 27. ноември 2021. Вести денес: 91
home Скопје

Десет посетители избркани од скопската зоолошка: Не ги почитувале овие правила

Десет посетители избркани од скопската зоолошка: Не ги почитувале овие правила

Десет посетители биле избркани денеска од Зоолошката градина во Скопје, поради непочитување на кодексот на однесување.

-Денес избркани 10 луѓе поради хранење. Пцуена, колнета ама ред мора да има, вели Тина Мицковска, задолжена за односи со јавноста.

Во скопската Зоолошка градина од средата се поставени табли со кодекс на однесување, со кој на посетителите им се укажува дека доколку ги хранат, вознемируваат или фрлаат ѓубре во животинските живеалишта можат да бидат казнети и отстранети од Градината.

Коронавирус