вторник, 24. ноември 2020. Вести денес: 156
home Скопје

Денес свечено ќе се отвори зелениот покрив на ГТЦ

Денес свечено ќе се отвори зелениот покрив на ГТЦ

Денес град Скопје свечено ќе го отвори зелениот покрив на Градскиот трговски центар.

На зелениот покрив се засадени 29 висококвалитетни дрвја и повеќе од 30 видови садници на површина од 1.800 квадратни метри. Поставени се и неколку водени зони во форма на фонтани и базени, монтажна бина, партерно шаховско поле, кафуле, како и модерна урбана опрема од клупи, корпи за отпадоци и паркинзи за велосипеди.

Изградбата на зелениот покрив чинеше околу половина милион евра.

фото: mkd.mk

Коронавирус