четврток, 8. јуни 2023. Вести денес: 3
home Скопје

Денес е ден на жалост: Кисела Вода тагува по Билјана Беличанец

Денес е ден на жалост: Кисела Вода тагува по Билјана Беличанец

Денеска е прогласен ден на жалост во Кисела Вода, заради смртта на поранешната градоначалничка и актерка Билјана Беличанец. тоа значи дека сите културни, забавни, спортски и други активности се откажуваат.

На вчерашната вонредна седница на општината беше донесена и одлука за преименување на новоизградениот Дом на културата КВК, што се наоѓа на територијата на оваа општина, во „Билјана Беличанец“.

Беличанец беше градоначалничка на општината Кисела Вода од 2013 до 2017 година.

На 6-ти април таа изврши самоубиство. Безживотното тело го пронашол нејзиниот сопруг. Имаше неполни 46 години.

Нејзини последни претстави се “Господа Глембаевски” и “Последните Македонци” во матичниот Драмски театар. Беличанец глумеше во повеќе ТВ-проекти како “Здраво генијалци“ и натсихронизираше гласови во турски серии.