петок, 30. септември 2022. Вести денес: 25
home Скопје

Делови од Скопје утре без вода и струја

Делови од Скопје утре без вода и струја

Заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, утре без електрична енергија ќе останат корисници од општините Чучер Сандево, Кисела Вода, Карпош и Сопиште.

Од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од Чучер Сандево дел од с.Чучер ( општина Чучер Сандево )
Од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од Патен правец Кисела Вода Сопиште после ресторан Теферич прва улица лево ( општина Кисела Вода )
Од 10:00 до 12:00 часот, корисниците од дел од ул.Козле ( општина Карпош )
Од 11:00 до 15:00 часот, корисниците од дел од с.Сопиште дел од ул.16 М-Б Ограда (општина Сопиште ).

Од ЈП Водовод и Канализација добиено е известување дека утре поради изведување на водоводен приклучок од ф150 мм на ул. Емил Зола бр.12а, со прекинато водоснабдување ќе бидадт корисниците од ул. Емил Зола како и дел од бул. Борис Трајковски од 10:00 часот до завршување (о. Кисела Вода).

Најнови вести

Коронавирус