петок, 18. ноември 2022. Вести денес: 76
home Скопје

Делови од Скопје ќе останат без струја

Делови од Скопје ќе останат без струја

Од „ЕВН Македонија“ АД информираат дека во текот на денот поради технички зафати во дистрибутивната електромрежа, без електрична енергија ќе останат повеќе делови од Скопје.

Од 8.30 до 11.30 часот, без струја ќе бидат дел од корисниците од ресторанот „Александар“ и околните куќи, улицата Радишанска, маркетите „Рептил“, КАМ и ГИГО во општина Бутел, а корисниците од дел од село Горно Оризари, исто така во општина Бутел, без струја ќе бидат во периодот од 9 до 11 часот.

Понатаму, од ЕВН инфомираат дека од 9 до 13 часот, без струја ќе бидат корисниците од дел од село Долно Количани, селата Горно Количани, Пагаруша и Вртекица, објекти на МВР и АРМ на Солунска Глава, Драчевица, Цветово, населбите Мала Река, Равни Габер, Црвена Вода, Китка, Палиград, Алдинци, Караџица, и дел од корисниците од улицата Московска кај пазарчето во општина Студеничани и Карпош.

Во Студеничани, без струја во периодот од 10 до 15,30 часот ќе бидат и корисниците од дел од улицата Љуботенски Пат, улицата Радишанска бр. 30 и околните подулички.

Во општина Шуто Оризари, пак, струја ќе нема во периодот од 9 до 14 часот, а без струја ќе останат корисниците од улицата Морава, дел од улицата Гвадалахара, Гарсија Лорка, Брсјачка буна и Антони Дворжак.

Од 9 до 9.30 часот, без струја ќе бидат и корисниците од дел од селото Горно Оризари, дел од селата Мирковци, Бразда, Глуво, Чардак, Голиево и каменоломот „ГП Гранит“ во општина Бутел и Чучер Сандево. Во Чучер Сандево струја во периодот од 10 до 10.30 часот ќе немаат ниту корисниците од дел од селото Мирковци, Кучевиште, Побожје, дел од селата Љубанци, Бродец, Малино Маало, Танушевци, Брест и Кодра Фура, а од 11 до 11.30 часот во истата општина, без струја ќе останат и корисниците од дел селото Сандево, манастирот „Св. Илија“, караулата „Рамно“, дел од селото Мирковци, Бањани, Горњани и Чучер Сандево.

Коронавирус