четврток, 22. август 2019. Вести денес: 100
home Скопје

Делови од седум скопски општини утре ќе останат без струја

Делови од седум скопски општини утре ќе останат без струја

Од „ЕВН Македонија“ АД известуваат дека на ден 07.02.2019 година (четврток), заради  технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, без електрична енергија ќе останат:

  • во периодот од 08:30 до 15:00 часот корисниците од улиците Сердарот и Ратко Митровиќ и целиот реон кај ТИПО и Туланата. (Општина Кисела Вода)
  • во периодот од 08:00 до 15:00 часот корисниците од броевите 57. 59 и 108 на ул. Востаничка. (Општина Центар)
  • во периодот од 13:00 до 15:00 часот корисниците од сите стопански и нестопански објекти на територијата на Општина Зелениково. (Општина Зелениково)
  • во периодот од 09:00 до 11:00 часот корисниците од непарните броеви од бр. 65 до бр. 81 на ул. Јуриј Гагарин, парните броеви од бр. 4 до бр. 18 на истата улица и зграда бр. 149 на Бул. Митрополит Теодосиј Гологанов. (Општина Карпош)
  • во периодот од 09:00 до 12:00 часот дел од корисниците од ул. Ацо Шопов т.е. околу бројот 9. (Општина Бутел)
  • во периодот од 12:30 до 14:30 часот делови од улиците Шарпланинска, Пекљане, Торонто и Антон Кецкаров. (Општина Шуто Оризари)
  • во периодот од 09:15 до 15:00 часот корисниците од дел од с. Рашче. (Општина Сарај)