петок, 5. март 2021. Вести денес: 142
home Скопје

Делови од повеќе скопски општини утре без струја

Делови од повеќе скопски општини утре без струја

Од ЕВН Македонијаинформира дека утре, петок, без електрична енергија ќе останат делови од повеќе скопски општини.

– во периодот од 08.00 до 12.00 часот, корисниците од улиците со броевите: 406, 415, 500, Т-мобаил Марино. ( општина Илинден );

– во периодот од 08.30 до 14.00 часот, корисниците од улицата Гаврил Константиновиќ. ( општина Аеродром );

– во периодот од 08.30 до 17.00 часот, корисниците од селата: Јаболци, Осинчани, Елово, Малчишта, Патишка Река, Црн Брв, Дражилово, Нова Брезница, како и ХПП ПЦЦ Хидро, Сателитскиот центар, Ловиштето „Јасен“, Каменоломот „Рудокоп“ и останатите стопански и нестопански објекти во тој реон. ( општина Сопиште );

– во период од 08:05 до 15:30 часот, корисниците од улиците: 19, 38, 9, 8, 7, 15, 13, 14, ТИРЗ-Пумпа „Илинден“, ЗИК- Пумпа Илинден и објектите од непосредна околина. (општина Илинден).

– во период од 08:30 до 12:00 часот, корисниците од улиците: Миле Поп Јорданов, броевите:25 и 42-а, Јуриј Гагарин броевите:29 и 35и хотелот „Гранит“. (општина Карпош).

– во период од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од улицата Питу Гули. (општина Центар).

– во период од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од улицата Михајло Апостолски (поранешна Каирска) од бројот 2 до бројот 16 и објектите во непосредна близина. (општина Карпош).

– во период од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од улицата Скупи и подулиците: со бројот 12 и 20 и објектите во непосредна близина. (општина Карпош).

– во период од 09:00 до 12:00 часот, корисниците во кругот на поранешна „Стаклара“ и објектите во непосредна близина. (општина Кисела Вода).

Коронавирус