четврток, 26. ноември 2020. Вести денес: 136
Во живо

Натпартиски протест за одбрана на црвените линии кои се последниот бедем на нашиот идентитет

home Скопје

Делови од повеќе скопски општини утре без струја

Делови од повеќе скопски општини утре без струја

Од ЕВН Македонија АД известуваат дека на ден 22.10.2020 година ( четврток ) се планирани следните технички зафати во Градот Скопје:

-во периодот од 09:00-12:30 часот без електрична енергија ќе останат корисниците на дел од ул.Благоја Стефковски (потрошувачите позади училиштето Михајло Пупин. (општина Г.Баба); с.Горно Соње објектите во близина на црквата. (општина Сопиште).

-во периодот од 08:15:00-15:30 часот без електрична енергија ќе останат корисниците на дел од ул.Палмиро Тољати, ул.Палмиро Тољати од бр.114-140 и од 160-164. (општина Г.Баба)

-во периодот од 12:00-15:00 часот без електрична енергија ќе останат корисниците на дел од ул.Ванчо Мицков. (општина Карпош)

-во периодот од 09:00-11:00 часот без електрична енергија ќе останат корисниците на дел од ул.Палмиро Тољати згр.76 а и 78 б,градинката 25 мај на ул.Палмиро Тољати и потрошувачите во нивна близина, дел од ул.Палмиро Тољати. (општина Г.Баба)

-во периодот од 09:00-15:00 часот без електрична енергија ќе останат корисниците на дел од ул.Загребска(кај црквата св.Јован Крстител), продавничките пред заводот за вработување, црквата св.Јован Крстител и околните објекти. (општина Центар)

-во периодот од 09:00-12:00 часот без електрична енергија ќе останат корисниците од с.Маркова Сушица, каменоломот Беровиќ, Маркова Сушица Сковин,Живинарска Фарма, сите стопански и нестопански субјекти кои се напојуваат со ел.енергија од извод 5 од ТЦ 365/10 кw св.Трипун,каменолом Гама градба. (општина Студеничани)

-во периодот од 12:30-16:00 часот без електрична енергија ќе останат корисниците на дел од потрошувачите во с. Орман, ТС Техника, ТС Магенда, ТС НАТО, ТС Ударник. (општина Ѓ.Петров)

-во периодот од 09:00-16:00 часот без електрична енергија ќе останат корисниците на дел од с.Оризари. (општина Чучер-Сандево)

Коронавирус