понеделник, 10. август 2020. Вести денес: 157
home Скопје

Делови од повеќе скопски општини утре без струја

Делови од повеќе скопски општини утре без струја

Од „ЕВН Македонија“ АД известуваат дека за утре се планирани технички зафати во електро-системот на Град Скопје и без електрична енергија ќе останат:

• во периодот од 08:30 до 14:00 часот корисниците од ул. „Атанас Бабата“ бр.26 и околните 4 куќи на истата улица (Општина Чаир )

• во периодот од 09:00 до 12:00 часот корисниците од ул.„1409“ и дел од потрошувачите околу „БК мебел“, како и Железничката станица во Ѓ.Петров (Општина Ѓ.Петров )

• во периодот од 09:00 до 13:00 часот корисниците од ул. „Даскал Камче“ зграда бр.1А вл.1 и вл.2. (Општина Ѓ.Петров )

• во периодот од 08:30 до 10:30 часот корисниците од нас. „ЦЕНТАР“, делот од ул. „Апостол Гусларот“ до О.У.„Песталоци“ (Општина Центар )

• во периодот од 09:00 до 13:00 часот корисниците од нас. „ГАЗИ БАБА“ на ул. „Благоја Стефковски“, поточно потрошувачите помеѓу Бензинска „Макпетрол“, школо „Коце Металец” и СУ „Партеније Зоографски“. (Општина Гази Баба )

• во периодот од 13:00 до 14;00 часот корисниците од нас. „РАДИШАНИ“ ул. „18“ со броеви над 140 на ул. „Радишанска“ во дел со вкрстување со ул. „18“ и ул. „40“. (Општина Бутел ) и

• во периодот од 09:00 до 14:00 часот корисниците од нас. „КАРПОШ“ на улиците „Милан Марковиќ“ (од бр. 8 до бр.35), „Леринска“ (од бр. 1 до бр.11), ул.„Козле“ (од бр.15 до бр.20, и околина на овие објекти) ул.„Крчин“ (од бр. 1 до бр.13).(Општина Карпош )

Коронавирус