четврток, 15. април 2021. Вести денес: 5
home Скопје

Делови од повеќе скопски општини утре без струја

Делови од повеќе скопски општини утре без струја

Од „ЕВН Македонија“ АД информираат дека утре (четврток) се планирани следните технички зафати во електро-системот на Град Скопје и без електрична енергија ќе останат делови од повеќе скопски општини.

• во периодот од 08:30 до 13:00 часот корисниците од улиците 23, 25, 27, 29 31, 33 и 35 во с. Сопиште. (Општина Сопиште)
• во периодот од 08:30 до 15:30 часот корисниците од улиците Серска и Чедомир Кантарџиев. (Општина Кисела Вода)
• во периодот од 08:45 до 11:30 часот корисниците од СВР на ул. Васко Карангелески, дел од истата улица и ул. Ангел Димовски и ОУ Љубен Лапе. (Општина Центар)
• во периодот од 09:30 до 12:00 часот корисниците од ул. 8 и ул. 10 во с. Долно Соње. (Општина Сопиште)
• во периодот од 12:00 до 15:00 часот корисниците од ул. Даме Груев бр. 5 и другите стопански и нестопански објекти до ОУ Гоце Делчев. (Општина Центар)

Коронавирус