вторник, 27. септември 2022. Вести денес: 25
home Скопје

Делови од повеќе скопски општини утре без струја

Делови од повеќе скопски општини утре без струја

Од „ЕВН Македонија“ информира дека за ден 09.10.2019 година (четврток) се планирани технички зафати во електро-системот и без електрична енергија ќе останат делови од повеќе скопски општини.

• во периодот од 08:30 до 11:30 часот корисниците од дел од ул. Виетнамска. (Општина Шуто Оризари)

• во периодот од 09:00 до 14:00 часот корисниците од Ганчо Хаџипанзов, Караорман и Димитар Пандилов. (Општина Центар)

• во периодот од 09:00 до 14:00 часот корисниците од с. Љубин и фирмите Даути Комерц, Ука Комерц и Кланица Вилан. (Општина Сарај)

• во периодот од 08:30 до 15:00 часот корисниците од броевите над 150 на ул. Јајце, објектите на Бул. Цветан Димов помеѓу хотел Алба и маркетот Кипер, ул. Сараевска, и околните објекти на крстосницата од улицита Јајце и Бул. Цветан Димов. (Општина Гази Баба)

• во периодот од 20:30 до 15:30 часот корисниците од дел од ул. Јадранска од бр. 2 до бр. 34 и дел од ул. Борис Сарафов од бр. 51 до бр. 72. (Општина Ѓорче Петров)

• во периодот од 09:00 до 15:00 часот корисниците од ул. 8 Март бр. 20 и ул. Орце Николов бр. 98. (Општина Центар)

• во периодот од 12:00 до 13:30 часот корисниците од Бул. Митрополит Теодосиј Гологанов бр. 96 и бр. 98 и околните објекти и ул. Прашка броевит 11, 13, 44, 40 и 34 и околните објекти. (Општина Карпош)

Коронавирус