сабота, 12. јуни 2021. Вести денес: 94
Во живо

30-та Годишна конференција на УМС на ВМРО-ДПМНЕ

home Скопје

Делови од повеќе општини утре без струја

Делови од повеќе општини утре без струја

Од ЕВН Македонија АД известуваат дека на ден 06.05.2021 година (четврток), се планирани следните технички зафати во електроенергетскиот систем во Градот Скопје и без електрична енергија ќе останат:

-во периодот од 09:00-12:00 часот без електрична енергија ќе останат корисниците од ул.Блажо Биринчето,ул.Франц Розман, ул.Петар Шаулев, ул.Франц Месеснел. (општина Карпош)

-во периодот од 12:10:14:00 часот корисниците на дел од ул.Лука Геров бр.13 и бр.15 и околните згради. (Општина Ѓ.Петров)

-во периодот од 08:45-11:00 часот дел од ул.Лука Геров од бр.33-43, непарните броеви и околните згради. (општина Ѓ.Петров)

-во периодот од 08:30-14:00 часот корисницте на дел од с.Морани (после каналот пат за Зелениково. (општина Студеничани)

-во периодот од 09;:00-15:00 часот корисниците од ул.Леринска, ул.Стрезово и дел од ул.Козле. (општина Карпош)

-во периодот од 10:00-11:00 часот корисниците на дел од ул.Тодор Чангов подулица бр.52. (Општина Аеродром)

-во периодот од 09:00-10:00 часот корисниците на дел од с.Орешани ул.7. (општина Зелениково)
-во периодот од 11:30-14:00 часот корисниците од селата:Чифлик, Дивље, Живиње, Сушица, Средно, Долно и Горно Коњари.(општина Петровец)

-во периодот од 08;30-15:00 часот корисниците од ул.Ѓорѓи Поп Христов, ул.Благоја Паровиќ, ул.Никола Малешевски, ул.Роналд Реган. (општина Чаир)

ЕУРО 2020

Македонија