понеделник, 25. март 2019. Вести денес: 95
home Скопје

Делови од пет скопски општини утре ќе останат без струја

Делови од пет скопски општини утре ќе останат без струја

Од ЕВН Македонија АД, известуваат дека на ден 11.05.2018 година (петок) без електрична енергија ќе останат:

– во периодот од 08:00 до 13:00 часот, корисниците од село Љубанци, летувалиште Љубанци, млин Љубанци, мали ХПП Љубанци, дел од корисниците од село Мирковци, како и корисниците од викенд населба  Побожје и селата Побожје, Кучевиште, Бродец, Танушевци и Брест. (општина Чучер Сандево)

– во периодот од 08:30 до 15:00 часот, корисниците од селата Глумово, Шишево, Долна и Горна Матка, како и стопанските објекти Адријус Дооел, Виа Комерц и Бис Оил. (општина Сарај)

– во периодот од 09:00 до 10:00 часот, дел од корисниците од ул. 23- Октомври. (општина Аеродром)

– во периодот од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од ул. Волгоградска бр.7, 8 и 12. (општина Карпош)

– во периодот од 09:10 до 12:00 часот, корисниците од село Коњари, додека краткотраен прекин по 30 минути ќе имаат корисниците од селата Дивље, Сушица, Чифлик и Живиње. (општина Петровец).