петок, 28. јануари 2022. Вести денес: 117
home Скопје

Делови од општините Бутел и Ѓорче утре без струја

Делови од општините Бутел и Ѓорче утре без струја

Од „ЕВН Македонија“ АД е добиено известување дека утре (петок) се планирани следните технички зафати во електросистемот на Град Скопје заради кои без електрична енергија ќе останат делови од две скопски општини.

-во периодот од 08:15 до 14:00 часот корисниците од делот околу гробиштата во с.Радишани, ул.15, ул.Радишанска (во околина на последна 57), Пат за с.Побожје (опш.Бутел)

-во периодот од 09:00 до 15:00 часот корисниците од ул.Ѓорче Петров бр.73 и околните броеви и улици (опш.Ѓорче Петров)

Коронавирус