недела, 25. октомври 2020. Вести денес: 70
home Скопје

Делови од неколку скопски општини утре без струја

Делови од неколку скопски општини утре без струја

Од „ЕВН Македонија“ АД известуваат дека утре (четврток) заради планирани технички зафати во електро-системот на Град Скопје, без електрична енергија ќе останат делови од неколку скопски општини.

• во периодот од 09:00 до 14:30 часот корисниците од с.Брест, с.Побожје, Малино Маало, с.Мирковци, с.Кучевиште, с.Бродец, с.Танушевци (опш.Чучер Сандево) и дел од корисниците од с.Љубанци (опш.Бутел)

• во периодот од 09:00 до 11:00 часот корисниците од дел од Булевар 3-та македонска бригада (делот од МЕТРО кон Железници-Влеча) (опш.Аеродром)

• во периодот од 09:00 до 15:00 часот корисниците од дел од ул.Славејко Арсов (опш.Центар)
• во периодот од 08:30 до 11:30 часот корисниците од дел од с.Ракотинци (опш.Сопиште)

Коронавирус