сабота, 27. ноември 2021. Вести денес: 70
home Скопје

Делови од неколку скопски општини утре без струја

Делови од неколку скопски општини утре без струја

Од „ЕВН Македонија“ АД известуваат дека за ден 14.11.2019 год. (четврток) се планирани следните технички зафати во електро-системот на Град Скопје и без електрична енергија ќе останат:

• во периодот од 08:00 до 12:00 часот корисниците од ул. Лазар Поп Трајков – згради со броевите 20, 21, 22 и 23, ул. Христо Ботев – згради со броевите 1, 2, 3, 4, 5 и 6, и ул. Ташко Караџа – згради со броевите 6, 8, 10 и 12. (Општина Гази Баба)

• во периодот од 08:00 до 15:00 часот корисниците од дел од ул. 102 во с. Волково. (Општина Ѓорче Петров)

• во периодот од 09:00 до 11:00 часот корисниците од дел од ул. Веле Марков. (Општина Ѓорче Петров)

• во периодот од 08:30 до 11:30 часот корисниците од дел од ул. 1439 во нас. Пинтија. (Општина Кисела Вода)

• во периодот од 08:30 до 15:30 часот корисниците од ул. Тодор Чангов – делот од главната улица после ресторанот Едера. (Општина Аеродром)

• во периодот од 09:50 до 12:15 часот корисниците од улиците 11, 12, 13 и дел од ул. 1 во с. Кадино. (Општина Илинден)

Коронавирус