вторник, 13. септември 2022. Вести денес: 38
home Скопје

Делови од неколку скопски општини утре без струја

Делови од неколку скопски општини утре без струја

Од ЕВН Македонија АД известуваат дека на ден 14.04.2021 година (среда), се планирани следните технички зафати во електроенергетскиот систем во Градот Скопје и без електрична енергија ќе останат:

-од 08:00 до 13:00 часот, корисниците од дел од с.Соње, пат кон с.Говрлево. (општина Сопиште);

-од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од ул.Золе Стојчев згр.бр.1, 2, 3 и 5; ул.Волгоградска згр.бр.10 и 17; пекара Специјал, како и Старечки Дом. (општина Карпош); ул.Јан Хус од бр.2-12; ул.Лесновска од бр.3-13. (општина Карпош)

-од 13:00 до 15:00 часот, корисниците на дел од ул.Блаже Биринчето; ул.Франц Розман; ул.Петар Шаулев; ул.Франц Месеснел. (општина Карпош)

-од 10:30 до 15:00 часот, корисниците од ОУ Партение Зографски; дел од ул.Доситеј Обрадовиќ; дел од ул.Димо Џаџи Димов; дел од ул.Мишко Михајловски; дел од ул.Дичо Петров. (општина К.Вода)

-од 09:00 до 14:00 часот, корисниците на дел од с.Бардовци кај пругата. (општина Карпош)

Коронавирус