четврток, 1. јуни 2023. Вести денес: 60
Во живо

Мицкоски во општина Конче во рамките на активноста „Ова е Македонија за сите“

home Скопје

Делови од 5 скопски општини утре ќе останат без струја

Делови од 5 скопски општини утре ќе останат без струја

Од „ЕВН Македонија“ АД  известуваат дека за ден 23.09.2020 година (среда),  планирани се следните  технички зафати во електро-системот во градот Скопје:

-во периодот од 08:15-15:30 без електрична енергија ќе останат корисниците од ул.1 (во делот од школото до обиколницата) (општина Г.Баба)

-во периодот од 12:00-15:00 без електрична енергија ќе останат корисниците од ул.Штросмаерова. (општина Ѓ.Петров)

-во периодот од 09:00-12:00 без електрична енергија ќе останат корисниците на дел од ул.Рељо Шестокрило како и од ул.Брегалничка. (општина Ш.Оризари)

-во периодот од 09:00-15:00 без електрична енергија ќе останат корисниците од сите стопански и нестопански субјекти од с.Држилово, с.Патишка Река, како и репетиторите на Карст Јаболци и ПЦЦ Хидро. (општина Сопиште)

-во периодот од 09:00-11:00 без електрична енергија ќе останат корисниците од ул.Огражден згр.бр.97,  ул.Никола Русински згр.бр.4, ул.Карпошо Востание згр.бр.8, бараките на бивша општина Карпош, како и градинката Орце Николов. (општина Карпош)