недела, 9. август 2020. Вести денес: 70
home Скопје

Чаир сѐ уште со најголем број на активни случаи, во Аеродром и Кисела Вода се намалува бројот

Чаир сѐ уште со најголем број на активни случаи, во Аеродром и Кисела Вода се намалува бројот

Скопската општина Чаир сѐ уште е на врвот по бројот на активни случаи со коронавирусот. Иако вчера бројот беше речиси идентичен со Аеродром и Кисела Вода, денешната статистика на Министерството за здравство покажува дека во овие две општини бројот се намалува, а во Чаир има два случаи повеќе од вчера.

Во Чаир има 170, Аеродром 156, а Кисела Вода 149 активни инфицирани со ковид-19.

• Чаир – 170

• Аеродром – 156

• Бутел – 87

• Гази Баба – 139

• Центар – 120

• Карпош – 120

• Сарај – 65

• Кисела Вода – 149

• Ѓорче Петров – 97

• Студеничани – 48

• Шуто Оризари – 111

• Арачиново – 24

• Илинден – 23

• Петровец – 17

• Чучер Сандево – 8

• Сопиште – 21

• Зелениково- 8

• Странец – 6

• Нераспределен- 3

Коронавирус