сабота, 27. ноември 2021. Вести денес: 0
home Скопје

Целосно е реновирана спортската сала „Независна Македонија“

Целосно е реновирана спортската сала „Независна Македонија“

Општина Кисела Вода во соработка со ЈП „За стопанисување со спортски сали и објекти – Кисела Вода“, целосно ја реновираше спортската сала „Независна Македонија“.

Во салата беше извршено молерисување, полирање и лакирање на спортскиот терен/подот.

Тревните површини пред салата се хортикултурно уредени, збогатени се со повеќе висококвалитетни дрвја и цвеќиња.

Претходно, во истата сала подобрено беше осветлувањето и реконструирана беше стаклената конструкција. Со ова корисниците добија видно подобри услови за спортување.

Во „Независна Македонија“ се одржуваат меѓународни турнири, учениците ја користат за одигрување на училишни натпревари, а во неа се натпреваруваат и тренираат обојкарски и кошаркарски клубови од македонските лиги.

Коронавирус