понеделник, 30. јануари 2023. Вести денес: 0
home Скопје

Бошковска: Една година Филип Темелковски – една година нефункционалност во Општина Кисела Вода

Бошковска: Една година Филип Темелковски – една година нефункционалност во Општина Кисела Вода

Една година Филип Темелковски – една година нефункционалност во  Општина Кисела Вода. За една година од неговиот мандат граѓаните на Општина Кисела Вода го немаат видено градоначалникот. Единствени кои го виделе градоначалникот се претседателите на Месните заедници кои наместо да ја извршуваат својата обврска служат како партиски војници кои извршуваат приватни задачи за функционери и активисти на СДСМ, изјави Весна Бошковска од ВМРО-ДПМНЕ и додаде:

„Иако во изборната кампања ветуваше стотици проекти кои би го подобриле животот на од тоа нема ништо. Ветена е нова градинка во Расадник, но се уште нема, за нов булевар од Пинтија до Драчево, но нема. Пред изборите ја најавуваше гасификацијата како голем проект и тој не е започнат. Општинската администрација на чело со градоначалникот Темелковски остана глува на барањата на жителите за нова фекална и атмосферска канализација во Драчево. Единствен проект со кој се реализира е ваучерот за секое новороденче, проект на ВМРО-ДПМНЕ.“

Граѓаните се загрижени и за својата безбедност на Општина Кисела Вода во изминатава година, има постојано насилство, тепачки, граѓани прободени со нож, а во околината на домот за зависници поради расфрланите шприцови и игли насекаде е потенцијална опасност од зарази и болести. Граѓаните на Кисела Вода ја почувствуваа на своја кожа неспособноста СДСМ и на градоначалникот Филип Темелковски кој покажа дека не може да ја води општината кон подобри, потенцираше Бошковска.