среда, 22. јуни 2022. Вести денес: 167
АКТУЕЛНО

Падна владата во Бугарија, Кирил Петков повеќе не е премиер

home Скопје

Арсовска со честитка по повод денот на Власите

Арсовска со честитка по повод денот на Власите

Влашката заедница е значаен дел од нашето општество и дел од градењето единство, меѓучовечко разбирање и хармонија.

Почитувајќи го етничкиот, културниот и јазичниот идентитет на Власите, ние го почитуваме достоинството на нашите сограѓани.

Денеска ги славиме различностите и доколку заеднички делуваме и се почитуваме, може да постигнеме поголем напредок за сите. Почитувани претставници на влашката заедница во Македонија, драги пријатели, Ви го честитам денешниот празник.

Ti multsã anj Dzua internatsionalã a Armãnjlor, пишува во својата честитка градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска.

Коронавирус