понеделник, 25. септември 2023. Вести денес: 59
home Скопје

Арсовска по огромната победа: Заедно да побараме одговорност за она што не е сработено и заедно Скопје да го трансформираме во модерен европски град

Арсовска по огромната победа: Заедно да побараме одговорност за она што не е сработено и заедно Скопје да го трансформираме во модерен европски град

Ви благодарам што ги поддржавте проектите што ги истакнав во оваа кампања, што одбравте да верувате на човечноста, што сте против црните кампањи и што ми ја дадовте вашата доверба во следните четири години да го водам Скопје и да бидам ваш човек во градот, вели Данела Арсовска, новоизбраниот градоначалник на Град Скопје.

-Радувај се Скопје, радувај се Македонијо, денес се раѓа ново сонце, заедно да побараме одговорност за она што не е сработено и заедно Скопје да го трансформираме во модерен европски град. Огромна е победата, со речиси 30 илјади гласови разлика, затоа ви благодарам за довербата и уште од првиот ден да почнеме со работа. За прв пат во 30 години независна Македонија, Скопје има жена за градоначалник.