понеделник, 6. февруари 2023. Вести денес: 66
home Скопје

Апсолутно мнозинство на ВМРО-ДПМНЕ и во советот на општина Гази Баба

Апсолутно мнозинство на ВМРО-ДПМНЕ и во советот на општина Гази Баба

ВМРО-ДПМНЕ освои мнозинство и во советот на општина Гази Баба.

Имено, ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата во новиот совет на општината ќе има 16 советници, СДСМ 7, Левица 3 и ДУИ 1.

ВМРО-ДПМНЕ со нивниот кандидат за градоначалник Бобан Стефковски издвојуваа победа уште во првиот круг против кандидатот на СДСМ Борче Георгиевски.