вторник, 3. август 2021. Вести денес: 174
home Скопје

„Апокалиптични слики од Љубанци“: Заборави ли Смилевски дека и ова село е во општина Бутел? (ФОТО)

„Апокалиптични слики од Љубанци“: Заборави ли Смилевски дека и ова село е во општина Бутел? (ФОТО)

АПОКАЛИПТИЧНИ СЛИКИ ОД ЉУБАНЦИ. Со овој наслов е објавата на граѓаните од Бутел која се споделува на социјалните мрежи.

-И три дена по невремето кое ја зафати нашата општина состојбата во Љубанци е се уште иста. Сликите доволно покажуваат во каква состојба е Љубанци. Дали општина Бутел и Велимир Смилевски го заборавија Љубанци дека постои? – прашуваат граѓаните од општината.

Понатаму, во објавата се наведува:

„ДАЛИ ОПШТИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА ЌЕ ИЗЛЕЗЕ НА ТЕРЕН ДА ИМ ПОМОГНЕ НА НА ЖИТЕЛИТЕ НА ЉУБАНЦИ?

ЌЕ СЕ РАСЧИСТАТ ЛИ ПАТИШТАТА ЗА ДА МОЖЕ БЕЗБЕДНО ДА СЕ СТИГНЕ ДО ЉУБАНЦИ И НЕПРЕЧЕНО ДА ФУНКЦИОНИРААТ ЖИТЕЛИТЕ“?

Коронавирус