сабота, 30. мај 2020. Вести денес: 90
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Општини

Жителите на Теарце до полицијата и инспекторите: „Дојдете во Теарце да дишете чист воздух“

Жителите на Теарце до полицијата и инспекторите: „Дојдете во Теарце да дишете чист воздух“

Пред неколку минути во Општина Теарце – Тетовско, непознати лица запалиле оган. Овој чин предизвикал реакција на неколку жители од ова место.

Тие реагирале иронично кон институциите.

„ Полиција и комунални инспектори, ве покануваме во Теарце за да дишете чист воздух.“

Жителите на Теарце во исто време бараат и мерки за спречување на ваквите негативни појави.

ИЗВОР: АЛСАТМ

Коронавирус