петок, 24. јуни 2022. Вести денес: 0
home Општини

Жители од Блаце ги отфрлаат тврдењата на Груби за автопатот Скопје-Блаце

Жители од Блаце ги отфрлаат тврдењата на Груби за автопатот Скопје-Блаце

За оваа земја е платен данок на општината во износ од 50 евра за метар квадратен од 1994 година. Но, сега при експропријацијата за изградба на автопатот Скопје-Блаце, Бирото за правни вештачење го обештети за 5 евра по м2. Жителите кои поседуваат имоти покрај патот ги обжалиле одлуките, а некои од нив добиле и исход . Еден од сопствениците рече дека Управниот суд ја укинал одлуката на Бирото, при што отворил пат на судскиот процес за имотни спорови, пренесува Алсат.мк

„Ние не го прифативме и веќе го доставивме предметот со адвокат на суд. Како оценува судот зависи од државата, иако знаеме дека ќе биде тешко затоа што државата беше таа што ја направи оценката.Имотот е наш, нема да се предадеме до крај!Или ќе ги изгубиме се или ќе одиме до највисоките инстанци, но не само во судовите во Македонија“, изјави Буњамин Џавити, жител.

Целата сторија може да ја погледнете ТУКА

Коронавирус