понеделник, 25. мај 2020. Вести денес: 58
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Општини

Заврши скринингот за коронавирус во детската гадинка во Кичево, сите вработени негативни

Заврши скринингот за коронавирус во детската гадинка во Кичево, сите вработени негативни

Детската градинката „Олга Мицеска” во Кичево е меѓу првите во земјава што успеа да го заврши тестирањето за коронавирусот на сите 63 вработени кои работат во трите нејзини објекти и сите вработени се негативни на тестирањето, информира директорот Садик Ахмети.

Извршена е и целосна дезинфекција на објектите, како и набавка на средства за одржување на хигиената во градинката.

Ахмети додаде дека кога и да одлучат надлежните да се отвори градинката, тие се целосно подготвени да ги примамат децата во установата.

Инаку деновиве е извршено и уредување на дворот со помош на креативните и неуморни со идеи, вработени во детската градинка “Олга Мицеска” во Кичево.

Директорот на градинката упати голема благодарност до сите родители и граѓани од Кичево кои индиректно го потпомогнале уредувањето на дворот на градинката.

Коронавирус