среда, 28. септември 2022. Вести денес: 0
home Општини

Водата во прилепско неисправна за пиење

Водата во прилепско неисправна за пиење

На три локации во околните населени места на Прилеп водата за пиење не е здравствено исправна.

Ова е установено при последните анализи од Центарот за јавно здравје од Прилеп.

– Без претходно вриење од 10 минути, не смее да се користи за пиење водата од чешмата среде селото Леништа, на едно место во селото Лагово и на уште едно мерно место во селото Беловодица – известуваат од Центарот за јавно здравје.

Коронавирус