понеделник, 5. јуни 2023. Вести денес: 0
home Општини

Во Штип утринава гласале 3,4 отсто од гласачите

Во Штип утринава гласале 3,4 отсто од гласачите

Според првичните податоци од Општинската изборна комисија од 7 до 9 часот во Општина Штип гласале 1.412 гласачи или во проценти своето право на глас го искористиле 3,4 отсто од вкупниот број на избирачи.

Како што веќе и информиравме гласањето на 77-те избирачки места во Општина Штип тече без проблеми, а гласачките места се навреме отворени.Во Општина Штип со право на глас се вкупно 41.854 гласачи.

Во источна Македонија, исто така, гласањето тече без проблеми и од 7 часот се отворени вкупно 330 гласачки места, каде што можат да гласат вкупно 152.438 гласачи.

МИА