вторник, 21. септември 2021. Вести денес: 159
home Општини

Во Штип санкционирани 33 возачи на мотоциклисти

Во Штип санкционирани 33 возачи на мотоциклисти

На 26.07.2021 во перодот од 20.00 до 02.00 часот на подрачјето на СВР Штип спроведена е акциска контрола за прекршоци кои ги прават возачите на мотоцикли во сообраќајот. За време на акциската контрола се констатирани 47 прекршоци од кои 33 по акциската контрола и сите биле соодветно санкционирани.

При контролата биле санкционирани 22 мотоциклисти поради некористење заштитен шлем – кацига, 2 возачи поради управување возило без возачка дозвола, а поради измината важност на регистрацијата одземени се 9 мотоцикли, по чл.344 од ЗБСП.

За време на контролата откриени и законски санкционирани се 14 останати прекршоци.

Коронавирус