четврток, 9. декември 2021. Вести денес: 82
home Општини

Во општина Новаци најголема излезеност до 13 часот

Во општина Новаци најголема излезеност до 13 часот
МИА

Општина Новаци руши рекорди по излезност на гласачите.

Според пордатоците на ДИК, до 13 часот на ниво на цела држава, Новаци е општина каде најголем процент од гласачоте го оствариле правото на глас, односно гласале 43,70 преоценти.

Новаци е една од најголемите по површина општини во земјава, а со најретка населеност.

Во Преспанско-пелагонискиот регион таа засега предничи по излезен број на гласачи, по неа е Могила со 28,78 проценти, Битола со 25,31 проценти, па Ресен со 20,99 отсто од гласачкото тело.

Коронавирус