понеделник, 12. септември 2022. Вести денес: 164
home Општини

Во општина Новаци гласале 388, а во општина Могила 379 гласачи

Во општина Новаци гласале 388, а во општина Могила 379 гласачи

Општинските изборни комисии во Новаци и Могила го пресметаа излезот на населението на гласање и бројот на гласачи заклучно со 13 часот.

Од ОИК Новаци информираа дека гласањето се одвива непречено и досега гласале 388 жители на таа општина или 13 отсто од избирачите евидентирани во Единствениот избирачки список.

Од ОИК Могила потврдија дека до 13 часот гласале 379 граѓани, или 7,02 отсто од лицата со право на глас.

Коронавирус