четврток, 21. септември 2023. Вести денес: 108
home Општини

Во Куманово денеска гласаат 64 болни и немоќни лица

Во Куманово денеска гласаат 64 болни и немоќни лица

Во Куманово денеска гласаат 64 болни и немоќни лица, информираше претседателот на Општинската изборна комисија  Звонимир Николовски.

За референдумот право на глас имаат 92.560 гласачи кои гласаат на 167 избирачки места.

Осум болни и изнемоштени лица и две лица во куќен притвор  гласаат во Липково. Според претседателот на ОИК Липково, Лирим Шабани право на глас на референдумот имаат 25.200 лица кои гласаат на 36 избирачки места.

Во општина Старо Нагоричане нема пријавени болни и немоќни лица за гласање. Во оваа општина право на глас за референдумот имаат 3.363 гласачи кои гласаат на 38 избирачки места, информираше претседателот на ОИК, Драган Јовановски.

МИА