сабота, 26. септември 2020. Вести денес: 92
home Општини

Во Кратово има само еден гинеколог кој работи на повик, бројот на родени деца годишно е шокантен

Во Кратово има само еден гинеколог кој работи на повик, бројот на родени деца годишно е шокантен

Во Кратово има родилиште и еден гинеколог кој е на повик доколку има трудница која треба да се породи.

Директорката на Здравствен дом Кратово, Мирјана Ефремова вели дека имаат реновирано породилно, но навиките на жените се променети во последно време и затоа повеќето од нив си бираат каде ќе се породат, дали ќе биде тоа во Скопје или во некој друг град.

Таа додава дека сега годишно имаат 6-7, или најмногу 20 породувања.

Коронавирус