понеделник, 10. мај 2021. Вести денес: 35
home Општини

Во Кочани неколку часа ќе нема вода

Во Кочани неколку часа ќе нема вода

Претпладнево службите од Комуналното јавно претпријатие „Водовод“ лоцираа дефект на главната водоводна мрежа од системот за водоснабдување во Кочани.

– Се работи за дефект на главниот потисен цевковод, на потегот меѓу Грдовски Орман и селото Прибачево, на полска површина. Оперативните служби и механизацијата се веќе на терен, водата од системот е сопрена, така што во наредните часови ќе има прекин кај сите корисници на водата од системот за водоснабдување во Кочани – соопшти Андреј Киров, директор на КЈП „Водовод“.
Времетраењето на прекинот на водоснабдувањето ќе биде утврден според сложеноста на дефектот. Одговорните служби најавија максимална посветеност за што поскоро отстранување на дефектот.

КЈП „Водовод“ упати извинување до граѓаните на Кочани и повика на трпение и смиреност.

Коронавирус