понеделник, 8. март 2021. Вести денес: 0
home Општини

Во Кичево културните настани ќе се откажуваат во наредните две недели

Во Кичево културните настани ќе се откажуваат во наредните две недели

Поради новонастанатата ситуација и мерките кои ги презеде Владата на Република Македонија за заштита од коронавирусот, Н.У. Центарот за култура „Кочо Рацин“ во Кичево во наредните четиринаесет дена, ги откажува сите закажани настани од сферата на културата.

-Нови датуми за настаните ќе објавиме штом ќе запрат препораките за неодржување јавни настани, информираат од Н.У. Центар за култура „Кочо Рацин” во Кичево , кои воедно бараат разбирање од граѓаните за оваа преземена мерка.

Коронавирус