четврток, 5. октомври 2023. Вести денес: 0
home Општини

Во Гевгелија снесено јајце со сонцето од Кутлеш (ФОТО)

Во Гевгелија снесено јајце со сонцето од Кутлеш (ФОТО)

На првиот ден од Новата година, гевгеличанецот Лазар Трајанов во својот кокошарник пронашол необично снесено јајце на кое е отсликано сонцето од Кутлеш.

Во првиот миг, додека ги собирал јајцата, Лазар бил изненаден од обликот и симболот на јајцето и помислил да го фрли оти е недоносено, но кога подобро го загледал забележал дека на јајцето јасно се гледа формата на сонцето и дека се изразени зраците околу него.

Трајанов денеска ни потврди дека одгледува дваесетина кокошки за свои потреби и дека никогаш претходно не пронашол такво јајце, додека пак производителите на јајца појавата ја сметаат за природен феномен, но веруваат дека е предзнак за среќа и благосостојба.