сабота, 27. ноември 2021. Вести денес: 0
home Општини

Во Битола до 11 часот гласале 13 проценти од вкупниот број избирачи

Во Битола до 11 часот гласале 13 проценти од вкупниот број избирачи

Општинската изборна комисија во Битола информира дека до 11 часот гласале 13 проценти од вкупниот број на избирачи во Единствениот избирачки список во кој се евидентирани 80.882 граѓани со право на глас.

Изборниот процес се реализира на 170 избирачки места во Општина Битола, потврди Игор Талевски, претседател на ОИК-Битола.

На Локалните избори во Битола евидентирани се шест кандидати за градоначалник и 14 листи со кандидати за членови на Советот на Општина Битола.

Коронавирус