вторник, 24. ноември 2020. Вести денес: 140
home Општини

ВМРО-ДПМНЕ во Штип обединето: Празникот заедно го чествуваа поранешниот градоначалник Захариев, пратеникот Јорданов и екс-пратеникот Димков

ВМРО-ДПМНЕ во Штип обединето: Празникот заедно го чествуваа поранешниот градоначалник Захариев, пратеникот Јорданов и екс-пратеникот Димков

Според житието Света Злата Мегленска е родена и пострадала во Слатина, Мегленско, во Егејска Македонија, пишува пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ од Штип, Иван Јорданов.

Тој го чествуваше празникот заедно со поранешниот градоначалник Захариев како и со екс-пратеникот Димков.

-Таа е ќерка на сиромашни селски родители, коишто имале уште три ќерки.

Духовните квалитети ѝ биле силната вера во Господ Исус Христос, нејзината смиреност и чистото срце.

„Јас верувам во Христа и нему му се поклонувам и само Него Го знам како мој младоженец. Од Него никогаш нема да се откажам дури и ако ме ставите на илјада маки или ако ме исечете на ситни парчиња.”

За многу години Св. Злата Мегленска, напиша тој.

 

Коронавирус