понеделник, 8. март 2021. Вести денес: 94
home Општини

ВМРО-ДПМНЕ ОК Тетово: Дали улицата Гоце Делчев во Тетово не се реконструира поради името?

ВМРО-ДПМНЕ ОК Тетово: Дали улицата Гоце Делчев во Тетово не се реконструира поради името?

Дали улицата Гоце Делчев во Тетово не се реконструира поради името?, прашуваат општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Тетово.

-Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Тетово многупати досега реагираше за непревземањето мерки од страна на градоначалничката на општина Тетово Теута Арифи за реконструкција на улицата Гоце Делчев. И денес, повторно сме сведоци на уште едно континуирано арогантно и инфериорно однесување на локалната власт предводена од СДС и ДУИ, која нема воопшто интерес за реконструкција на ул. “Гоце Делчев”, иако истото беше едно од многубројните предизборни ветувања. Истото беше и остана само празно ветување, остана само лажна надеж за граѓаните, за кое што ветување се нема ниту желба, а ниту волја да се реализира, велат од ВМРО-ДПМНЕ ОК Тетово и додаваат:

„Почитувана градоначалничке, Ве прашуваат Вашите граѓани: Дали Ви смета името на улицата “Гоце Делчев”, па затоа одбивата да ја реконструирате? Дали е проблем тоа што во овој дел на градот на ул.”Гоце Делчев” живее мнозинско македонско население? Покажете дека сте мајка на град Тетово, покажете дека имате ист однос и грижа кон сите граѓани и превземете мерки за достоинствен живот на сите граѓани на Тетово без оглед на етничка и верска припадност. Граѓаните кои живеат на ул. „Гоце Делчев“ се соочуваат со проблеми кои што не се разбирливи за во 21-ви век. Почитувана градоначалничке, разбирате ли дека овие граѓани немаат нормално движење, немаат можност да си ги извршат своите секојдневни обврски поради состојбата во која се наоѓа улицата “Гоце Делчев”. Голем број дупки, отворени шахти и разместени бехатон плочки кои го отежнуваат нормалното функционирање! Дождовите почнаа, но нема ниту санирање на ударните дупки, а не пак реконструкција. Ве повикуваме, веднаш на ул.”Гоце Делчев” да превземете соодветни мерки за санирање на ударните дупки, чистење и санирање на каналот за атмосферска вода, изработка на нови и поголеми таложници и спречување на поплавување на домовите со фекалии. Не ја предизвикувајте трпеливоста на овие обесправени граѓани за преземање на порадикални мерки за искажување на револтот кои со години тлее!“.

Коронавирус