понеделник, 8. март 2021. Вести денес: 0
home Општини

ВМРО-ДПМНЕ ОК Кавадарци: Тодоров и СДСМ ги трујат кавадарчани и граѓаните на Република Македонија

ВМРО-ДПМНЕ ОК Кавадарци: Тодоров и СДСМ ги трујат кавадарчани и граѓаните на Република Македонија

Претседател на ОО СДСМ Кавадарци Горан Тодоров и СДСМ ги трујат кавадарчани и граѓаните на Република Македонија, ова денеска на прес-конференција го истакнаа од ВМРО-ДПМНЕ ОК Кавадарци.

-Тодоров како овластено лице на фирма за производство на вода сторил кривично дело од член 215 став 1 од Кривичниот законик. Тодоров свесно пуштил во употреба вода со дрога. Имено, фирмата Kодинг Горска во која што претседател на ОО СДСМ Кавадарци Горан Тодоров е директор, во период од неколку месец вршел измама на потрошувачите во Република Македонија. Фирмата во која Тодоров, Кодинг Горска е директор продавала вода со вкус на марихуана, со тоа кршејќи ги законските прописи во Република Македонија. Фирмата претставувана од Тодоров немала дозвола за пуштање во промет на марихуана за широка потрошувачка. Иако тој не поседувал дозвола од Агенција за храна и ветеринарство свесно ја пуштил водата во промет, исто како да ја има. Со тоа Тодоров како овластено лице директно го прекршил член 215, став 1 од Кривичен законик со што му се заканува казна затвор од 3 до 10 години. Тодоров како овластено лице извршил кривично дело кое што се гони по службена должност и јавното обвинителство е должно да поведе постапка против него, велат од ВМРО-ДПМНЕ ОК Кавадарци.

Од партијата додаваат дека доколку ЈО кое е по партиска директива не постапи согласно законот и не го процесуира случајот одговорност ќе има по 12 април, како за сторителите така и за помагачите кои не постапуваат согласно случајот. СДСМ се виновна за измамите, поразите и криминал. СДСМ и Зоран Заев никогаш повеќе.

Коронавирус